Deel op facebook
Deel op twitter

Natuurlijke tuinen in Bonheiden

Samen zorgen we voor meer natuurlijke en duurzame tuinen in onze gemeente: dat is het doel van dit project. Het lokaal bestuur van Bonheiden wil met deze website het nut van een natuurlijke tuin meer in de kijker zetten, praktische tips & tricks delen én inwoners activeren hun eigen tuin natuurlijker te maken!

Wat is een natuurlijke tuin?

Een ‘natuurlijke tuin’ is een duurzame tuin die tal van ecosysteemdiensten levert, zoals koolstofopslag, regenwateropvang, verkoeling, verdamping, voedselvoorziening en luchtzuivering. Een natuurlijke tuin draagt zo bij tot de biodiversiteit, beleving, gezondheid, welzijn en de kwaliteit van de woonomgeving.

Een duurzame, natuurlijke tuin kan een belangrijke rol spelen in groenblauwe netwerken in de bebouwde omgeving, en dient als natuurlijke verbinding tussen grotere openruimtegehelen. Een natuurlijke tuin kan verschillende vormen aannemen: een strakke tuin bij een strakke architectuur, een tuin met eerder organische vormen bij een meer landelijke woning of zelfs een een balkontuin van een appartement!

Doe jij ook mee?

Je kan via dit platform op verschillende manieren deelnemen aan het project.

Ga zelf aan de slag

Bekijk de tips en tricks over hoe jij van je eigen tuin een natuurlijke tuin kan maken. 

Ontdek alle tips & tricks

Kijk eens bij je buur

Bekijk hoe andere inwoners hun tuin natuurlijker en duurzamer maakten.

Ontdek de tuinen van anderen

Deel jouw tuin

Inspireer anderen en laat weten hoe jij jouw tuin natuurlijker maakt of maakte.

Registreer jouw tuin

Deel op facebook
Deel op twitter