Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je alle veelgestelde vragen en de bijhorende antwoorden. Tijdens het project zal de pagina verder aangevuld worden. 

Vragen over het project

Wat is een natuurlijke tuin?

Een ‘natuurlijke tuin’ is een duurzame tuin die tal van ecosysteemdiensten levert, zoals koolstofopslag, regenwateropvang, verkoeling, verdamping, voedselvoorziening en luchtzuivering. Een natuurlijke tuin draagt zo bij tot de biodiversiteit, beleving, gezondheid, welzijn en de kwaliteit van de woonomgeving.

Een duurzame, natuurlijke tuin kan een belangrijke rol spelen in groenblauwe netwerken in de bebouwde omgeving, en dient als natuurlijke verbinding tussen grotere openruimtegehelen. Een natuurlijke tuin kan verschillende vormen aannemen: een strakke tuin bij een strakke architectuur, een tuin met eerder organische vormen bij een meer landelijke woning of zelfs een een balkontuin van een appartement!

Wat is de green deal?

Het project "natuurlijke tuinen" maakt deel uit van de "green deal" van onze gemeente. Een green deal is een vrijwillige overeenkomst tussen burgers, organisaties en / of overheden om samen een groen project te starten.

Het concept 'green deal' bestaat ook op Europees niveau (Europa wil het eerste klimaatneutrale continent worden) en op Vlaamse niveau. Ontdek alles over de green deals van de Vlaamse overheid of bekijk het filmpje hieronder.

Vragen over dit platform

Waarom moet ik een profiel aanmaken?

Om de informatie op het platform te raadplegen, moet je geen profiel aanmaken. Wanneer je wil reageren op een bijdrage of zelf een bijdrage wil plaatsen op het platform moet je wel een profiel aanmaken. Dat kan je hier doen.

Kan ik mijn profiel informatie aanpassen?

Ja, je kan de informatie van je profiel altijd aanpassen. Je doet doet via de profielpagina, die je hier kan terugvinden. Vergeet na het doen van de aanpassingen niet je wijzigingen op te slaan.

Op die pagina is het ook mogelijk om je profiel te verwijderen indien je dat wenst. Je kan dat doen m.b.v. de knop 'Verwijder mijn profiel' onderaan de pagina.

Onder welke naam worden jouw reacties geplaatst?

Wanneer je een reactie plaats onder een bijdrage of onder een reactie van een andere gebruiker, doe je dat onder je eigen namen. Je voornaam zal verschijnen bij je reactie net zoals de eerste letter van je achternaam.

Waarom verschijnt mijn reactie niet op het platform?

Reacties verschijnen meteen online wanneer je op “plaats je reactie” klikt. Is dit niet het geval? Ververs dan even de pagina om te zien of ze er nu wel staat. Nadien kijk je best even volgende na:

  • Is je profiel volledig ingevuld? Je dient alle vereiste velden in te vullen voor je kan reageren. Vul je profiel aan, klik op “sla mijn profiel op” en plaats je reactie.

Geen succes? Stuur dan een mailtje met je vraag, reactie en een printscreen of screenshot naar communicatie@bonheiden.be. Vermeld duidelijk op welke pagina je een reactie wou plaatsen, doe dit door de URL van de pagina te kopiëren en te plakken in je bericht.

Waarom is mijn reactie verwijderd van het platform?

Je reactie is ongepast: de moderator kan wanneer hij of zij dat nodig acht een reactie verwijderen. De moderator kan, maar is niet verplicht, om jou daarvan op de hoogte te brengen via het opgegeven e-mailadres.

Wat gebeurt er met ongepaste reacties?

Alle gebruikers kunnen een reactie “melden als ongepast”. De moderator kan dit vervolgens bekijken en beslissen of hij of zij ingrijpt in het online gesprek. Reacties worden niet automatisch verwijderd, het is steeds de moderator die dit doet.

Waarom verschijnt mijn bijdrage niet op het platform?

Wanneer je het formulier hebt ingevuld om jouw tuin te registreren op het platform, wordt deze eerst gemodereerd door de moderator. Het modereren van de bijdragen kan even duren. Van zodra je bijdrage gepubliceerd is, ontvang je hierover een e-mail.

Nog een andere vraag?

Laat het ons weten via milieu@bonheiden.be 

Deel op facebook
Deel op twitter