home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Maaien van lang gras

Maaien van lang gras

Vermijden dat het gras te snel groeit

Dat kan door niet over te bemest. Door de steeds vaker voorkomende hitte en droogte zal de groei van je gras na 3 tot 4 weken meevallen. Niet bemesten zorgt er voor dat er meer bloemen in je gazon komen.

Een goede grasmaaier, met voldoende scherpe messen, geraakt op de hoogste stand door jou niet bemest gras.

Maai gefaseerd terug

Staat je gras lang. Ga er dan een eerste keer over met een sikkel of handzeis bij kleine stukken. Indien het om grote stukken gaat, gebruik dan een motorzeis. Wat ook kan is halve stroken per keer maaien, zo overbelast je de grasmachine niet.

Goede truc rij op de achterste wielen (met de voorste wielen in de lucht) een eerste keer over het gras. Laat voor een tweede beurt de grasmachine wat zakken. Daarna kun je er, op vier wielen en op de hoogste stand, gewoon over rijden.

Schrik niet: het gemaaide gras zal er wat geel uitzien

Dat is normaal, want er kon minder zon bij en het was vochtiger. Het groen komt snel terug.

Gedenk de 5 VELT geboden voor een gezond gazon

Denk aan wat we aanraden in onze 5 geboden voor een gezond gazon: maai het gras nooit te kort, en liefst altijd op de hoogste stand. Langer gras is beter bestand tegen droogte en zal groener blijven.

Wat als je met een robotmaaier werkt?

Je kunt voor één keer een tuinaannemer laten komen, de grasmachine, motor- of handzeis van de buur lenen of weer omschakelen naar een gewone maaier. Of het beste van de twee werelden: stel de robotmaaier zo in dat hij enkel een pad of een bepaald deel van het gazon maait.

Tekst en bron: VELT samen eco actief
Deel op facebook
Deel op twitter