Moois in Rijmenam: Grote groepenbeplanting met natuurlijk uitzicht

Ook mogelijk in jouw tuin

Ondanks de vele verharding om en rond de Sint-Elooiskapel is er naar mijn gevoel een kleine oase ontstaan die best wel inspirerend is. De bomensingel en de haag op het achterliggend privéterrein bieden het perfecte decor voor de kapel. De grote groepenbeplanting vormt in de zomer en herfst voor een kleurrijke sokkel waardoor dit erfgoed nog meer karakter krijgt. Half juni begint de Veronicastrum virginicum ‘lavendelturm’ (virginische ereprijs) met blauw-lila bloemaren te bloeien. De Achillea filipendulina 'cloth of gold’ (duizendblad) met bossige opgaande vorm en gele bloemtuilen sluit hierop aan. Vanaf augustus zal Rudbeckia fulgida "Goldsturm” (zonnebloem) met felgele bloemen en een donkerbruin hart dit kleurig tafereel kracht bij zetten. 

Deze planten doen het goed op de verschillende bodems in onze gemeente. Heb je een plek waar voldoende licht is en een aantal uur per dag de zon aan kan? Dan zijn deze soorten zeker een optie voor jouw tuin.   

Biodiversiteit:

  • Veronicastrum virginicum ‘lavendelturm’ (virginische ereprijs), Achillea filipendulina 'cloth of gold’ (duizendblad) en Rudbeckia fulgida "Goldsturm” (zonnebloem) lokken vele vlinders, bijen en andere insecten. 

Klimaatrapport:

  • Dit stukje oase rond de Sint-Elooiskapel zou een grotere betekenis kunnen hebben als ook de voortuinstroken in de buurt zouden vergroenen. Dit zal een positieve impact hebben op de temperatuur in de straat, de wind en de waterinfiltratie. 

Katrien

Disclaimer: De gemeente Bonheiden of de auteurs kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor mogelijke nadelen die lezers door eventuele onvolkomenheden in deze publicatie zouden ondervinden.