Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op facebook
Deel op twitter

Spelregels voor #2820Cultuurpluim

Over de Cultuurpluim

De Cultuurpluim is een officiële erkenning van een geleverde prestatie door een natuurlijke persoon of een vereniging die een meerwaarde biedt voor het culturele leven in Bonheiden-Rijmenam of een opmerkelijke culturele prestatie geleverd door een inwoner of vereniging van Bonheiden-Rijmenam voor een andere gemeente of stad. 

Wanneer kandidaten voordragen?

Je kan kandidaten voordragen vanaf 4 februari tot en met 3 maart.

Hoe kandidaten voordragen?

Je kan jezelf als natuurlijk persoon of je eigen vereniging voordragen of door anderen voorgedragen worden. De voordracht moet een motivatie bevatten die maximum 500 karakters telt. Hou er rekening mee dat de culturele prestatie geleverd dient te zijn tijdens minimum de afgelopen 12 maanden. Bovendien wordt de Cultuurpluim toegekend aan een natuurlijk persoon vanaf de leeftijd van 18 jaar of aan een vereniging.

Hoe worden de genomineerden bepaald?

Het Dagelijks Bestuur Cultuurraad bekijkt vanaf 8 maart of de voorgedragen kandidaturen ontvankelijk zijn en welke worden weerhouden op basis van de ingediende motivatie.

Wanneer stemmen?

Je kan stemmen van 16 tot met 30 maart.

Waarom stemmen?

Door jouw stem uit te brengen bepaal jij mee wie de Cultuurpluim 2021 zal ontvangen.

Kan ik op meerdere kandidaten stemmen?

Ja, elke stem is een steun-stem. Let wel: elke inwoner van Bonheiden-Rijmenam kan maximum 3 gelijkwaardige stemmen uitbrengen.

Kan ik mijn stem ongedaan maken?

Ja, je kan opnieuw op de stem-knop klikken van een kandidaat waarop je stemde om je stem ongedaan te maken.

Hoe gebeurt het toekennen van de punten?

  • 60% van de punten wordt bepaald door het Dagelijks Bestuur Cultuurraad. De scores worden in consensus bepaald.
  • 40% van de punten wordt bepaald door stemming door de inwoners van Bonheiden-Rijmenam.
  • Elke inwoner van Bonheiden-Rijmenam kan maximum 3 gelijkwaardige stemmen uitbrengen.
  • Bij ex aequo na de stemronde, beslist het Dagelijks Bestuur Cultuurraad in concensus aan wie de Cultuurpluim wordt toegekend.

Wat bij een gelijk aantal stemmen?

Bij ex aequo na de stemronde, beslist het Dagelijks Bestuur Cultuurraad in concensus aan wie de Cultuurpluim wordt toegekend.

Alle beslissingen van het Dagelijks Bestuur van de Cultuurraad worden in consensus genomen onder de aanwezigen. Wanneer één van de aanwezigen op het Dagelijks Bestuur Cultuurraad een rechtstreekse of onrechtstreekse familiale band heeft met één van de voorgedragen kandidaten, mag hij/zij niet deelnemen aan de besluitvorming over de kandidaat.

Wie mag er online stemmen?

Iedereen die een profiel aanmaakt kan zijn of haar stem uitbrengen. Enkel de stemmen van inwoners van Bonheiden-Rijmenam zijn geldig voor het toekennen van de score.

Moet ik verplicht een profiel aanmaken?

Je hebt geen profiel nodig om de website te raadplegen. Om je stem online uit te brengen dien je wel een profiel aan te maken op basis van een uniek e-mailadres. 

Wat als er niet genoeg kandidaten worden voorgedragen?

Het Dagelijks Bestuur Cultuurraad is niet verplicht de Cultuurpluim uit te reiken. Bij gebrek aan onvoldoende voorgedragen kandidaten en/of onvoldoende gemotiveerde kandidaturen kan het Dagelijks Bestuur Cultuurraad beslissen de prijs niet uit te reiken.

Krijgt de winnaar van de Cultuurpluim een geldprijs?

De Cultuurpluim is symbolisch en geldt als teken van waardering. Er is geen geldprijs aan verbonden.

Kan een persoon meermaals de Cultuurpluim winnen?

In principe wel: de Cultuurpluim wordt jaarlijks uitgereikt. Tijdens een legislatuur van het lokale bestuur kan je de Cultuurpluim echter slechts één keer ontvangen.

Deel op facebook
Deel op twitter