Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page
Ontdek het thema

Wat kan de gemeente Bonheiden doen?

Mondmaskers gratis te bedelen

Omschrijf je idee

Geachte gemeente Bonheiden- Rijmenam, Hebben jullie ook overwogen en besloten om aan iedere burger ter bescherming van onze gezondheid gratis een mondmasker uit te delen?

Status:

gepland
2
2
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties

Vanaf woensdag 20 mei krijgen de inwoners van onze gemeente een mondmasker in hun brievenbus. Het gemeentebestuur schenkt alle inwoners (ouder dan 2 jaar) een herbruikbaar mondmasker. Van 20 t.e.m. 29 mei bezorgen 37 vrijwilligers en gemeentemedewerkers de maskers aan huis. Nadat de federale veiligheidsraad besliste dat mondmaskers een belangrijke rol zouden spelen in de exitstrategie, bestelde het gemeentebestuur bij Think Pink mondmaskers voor alle inwoners. 80% van de opbrengst gaat daarbij naar de strijd tegen borstkanker. Op dinsdag 19/5 kregen we de mondmaskers in ons gemeentehuis. Onze medewerkers schoten meteen in actie om 14.883 mondmaskers en filters over 6.097 enveloppen te verdelen. Daarna gaan onze vrijwilligers en medewerkers op pad om de maskers en filters bij de inwoners thuis te bezorgen. In de maten S en M is reeds een filter verwerkt. Voor de maat L is de filter apart erbij. Bij het mondmasker en de filter zit een begeleidende brief met instructies.
Geachte, de mondmaskers zijn besteld bij Think Pink. Momenteel is er nog geen nieuws bekend over de datum van levering. Van zodra de datum bekend is zullen we dit meedelen via de gemeentelijke communicatiekanalen.
Beste Team2820 V, We zijn nu al bijna drie weken verder maar we zien nog altijd geen nieuws verschijnen over de beloofde mondmaskers. Dit terwijl er al veel gemeenten zijn waar de verspreiding ervan al is gebeurd of tenminste al aan de gang is. Hebben jullie al meer nieuws hierover? Hoever staat de beloofde levering? Wat zijn de vooruitzichten? Wat kunnen jullie de inwoners van Rijmenam en Bonheiden als informatie verstrekken? Behalve dat "alles zal afhangen van de leverancier" of van een de resultaten van een "open brief aan..." ?
Het gemeentebestuur van Bonheiden zal aan elke inwoner van onze gemeente een stoffen mondmasker bezorgen. Deze mondmaskers mogen gewassen worden op 60°C en zijn dan ook herbruikbaar. De mondmaskers zullen bij elke inwoner in de bus gestoken worden, je moet ze dus niet komen afhalen op het gemeentehuis. Het is niet nodig om je hiervoor te registreren. Wanneer de mondmaskers juist verdeeld worden zal afhangen van de leverancier.