Bombardon Rijmenam
Bombardon Rijmenam
Mijn streekproduct is
Chocolade-asperge
Omschrijf het streekproduct
Met de chocolade-asperge verwijst Bombardon Rijmenam naar de diepgewortelde cultuur van deze koningsgroente in de Rijmenamse geschiedenis. Voor het ontwikkelen van hun streekproduct gingen ze op bezoek bij Rijmenammenaar Fons Van Camp, meermaals Belgisch kampioen in asperges kweken. Ze kwamen meer te weten over deze groente en hoe ze wordt geteeld en verkocht. De echte inlandse asperges dienen steeds correct gebusseld te worden en dit wel met katoen. Ingevoerde asperges mogen niet met katoen gebusseld worden. De chocolade-asperge wordt dus ook met katoen gebusseld. De chocolade-asperge is gemaakt van witte chocolade die Bombardon zelf maakt in het eigen atelier in Rijmenam. Zij gebruiken hierbij rietsuiker wat resulteert in een vollere smaak van de chocolade. De vulling bestaat uit een praliné van hazelnoten die eveneens in het eigen atelier wordt gemaakt. Naar aanleiding van deze wedstrijd staat ook de etalage van Bombardon volledig in het teken van het thema 'asperges'. Zo staat in de etalage een heus aspergebed in chocolade te kijk!