home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Wie verdient de Cultuurpluim 2022?

De stemming is afgesloten. Cfr. de spelregels tellen enkel de stemmen van inwoners van Bonheiden-Rijmenam mee. Alle stemmen worden nagekeken op geldigheid.

De winnaar van de Cultuurpluim 2022 wordt op 30 mei om 20u. in GC 't Blikveld bekengemaakt. 

 

 

5
0

Dit zijn de genomineerde kandidaten

Willekeurig Populair Recent
Kathleen Boogmans

Elke cursus intuïtief schrijven of creatief dagboek die Kathleen geeft is een verrijking. Kathleen tilt elke lesgroep naar een beter schrijfniveau. Opgeven of annuleren in coronatijd, was én is geen optie en zo bleef de cursus digitaal doorlopen. Ondanks haar visuele handicap, kan Kathleen alleen maar op het hoogste schavotje worden gezet want opgeven staat niet in haar woordenboek! Deze schrijfster en dichter verdient dan ook des te meer dé cultuurpluim!

Sonia B.
0 0
lees meer
Fien Leysen

Fien Leysen is dé ‘coming lady’ in het Vlaamse theaterlandschap. Fien is schrijfster, theatermaakster, videograaf, storyteller en zoveel meer… . Ze woont in Bonheiden maar ze ontplooit haar projecten tot ver buiten onze landsgrenzen. Fien brengt op een bijzondere én nieuwe manier haar (toneel)projecten. Naar aanleiding van Open Monumentendag 2022 zal ze een theaterproject uitwerken rond de site Meurop met Jaak Van Assche in de hoofdrol. Je ontdekt alle projecten waarvoor Fien dé cultuurpluim 2022 verdient op www.fienleysen.com.

 

Jan D.
0 0
lees meer
Eddy Peeters, Dirk Christiaans, Luc Marcelis en Georges Op De Beeck

Tijdens de lockdown was er geen ruim cultureel aanbod. Gelukkig brachten deze fotografen onze gemeente zo mooi in beeld zodat in moeilijke coronatijden toch een glimlach op vele gezichten werd getoverd. Bovendien komt de roem van onze mooie gemeente meermaals bij weerberichten op de nationale nieuwszenders én in de krant aan bod. Fotografie én het zo mensen mee laten genieten van zoveel moois in de natuur én prachtige gebouwen, is zeker en vast ook een vorm van cultuur. Jullie positieve bijdragen in verschillende facebook-groepen én het in beeld brengen en op de kaart zetten van onze gemeente verdient absoluut dé Cultuurpluim.

Grete S.
0 0
lees meer
Willy Troch

Willy Troch is één van de voortrekkers van Dichters2820. Hij is ook de webmaster van hun website. Daarnaast heeft hij als dichter ook zijn eigen website www.trochwilly.be. Naar aanleiding van het project Pop-up Europa maakte Willy samen met fotograaf Eddy Peeters een passende film waarin poëzie, fotografie én Europa in de kijker staan.

greta w.
0 0
lees meer
Jo Haerens

Jo Haerens is al 25 jaar een uitermate onderlegd en gedreven lesgever Kunstgeschiedenis. Ze begeestert haar cursisten en opende voor velen een artistieke wereld. Ook tijdens de coronaperiode bleven de lessen digitaal doorgaan.  Kunststromingen situeert ze binnen de vigerende tijdsgeest. Kunstwerken krijgen een duiding vanuit de levensloop en visie van de kunstenaar, met talrijke citaten uit biografieën. Ook verbanden tussen kunstwerken uit diverse periodes en tussen beeldende kunst en muziek - klassiek of eigentijds - zijn haar handelsmerk. Niet alleen is de inhoud van haar verhaal uitmuntend, ook de wijze waarop ze alles brengt is bijzonder didactisch, aangenaam en verfijnd. Ze zorgt voor een cursus, rijkelijk voorzien van referenties. Verder projecteert ze alle besproken werken, vaak uitgebreid met een filmpje met commentaar van experten, of van de kunstenaar zelf.   In de marge van de cursus bespreekt ze ook tentoonstellingen en organiseert ze bezoeken naar musea en kunstcollecties over heel Europa. Met het educatief initiatief 'Kunstontmoetingen' bezorgt Jo samen met haar echtgenoot Jan en zus Els onze inwoners die in kunst geïnteresseerd zijn de mogelijkheid om in goed gezelschap maximaal te genieten van kunstbeleving. Met toegankelijke Blikveldlezingen, architectuurwandelingen, muziekverhalen, kunstpublicaties en kunstuitstappen laten ze kunst en cultuur in zovele Bonheidense harten groeien en bloeien … . Voor dit uitgebreid oeuvre verdient Jo Haerens dé Cultuurpluim!

Rosanna D.
0 0
lees meer