home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Wie verdient de Cultuurpluim 2021: stemmen kon tot en met 30 maart.

Je kon voor maximum 3 genomineerden een evenwaardige stem uitbrengen. Enkel de stemmen van inwoners van Bonheiden-Rijmenam tellen mee.

 

12
16

Enkel de stemmen van de inwoners van Bonheiden-Rijmenam bepalen mee het resultaat, samen met de punten van het Dagelijks Bestuur Cultuurraad. Ontdek het volledige reglement.

Willekeurig Populair Recent
Rijmrock
Rijmrock viert in 2021 zijn 10de verjaardag. Dit jaarlijks wederkerend evenement met een rijk en gevarieerd programma met kwaliteitsvolle artiesten is een toonaangevende cultuurontmoeting in de regio.
Team2820vraagt
3 2
lees meer
Dichters2820
Collectief DICHTERS2820 kon in 2020 door corona bijna geen acties opzetten. Echter, eind 2020 kon het collectief uitblinken met 60 gepersonaliseerde gedichten die i.k.v. de Wamste Week bij lokale handelaars werden opgehangen. Een meer dan geslaagde actie met warmte naar de bevolking en de winkelende dorpsgenoten. Het feit dat de gedichten nog altijd stralen aan de etalages van de handelaars bewijst dat dit initiatief meer dan gewaardeerd wordt.
Team2820vraagt
0 0
lees meer
Johan Van Dijcke
Gezinsbond Rijmenam blaast op 1 april 2021 maar liefst 100 kaarsjes uit ! Johan is al geruime tijd de drijvende motor achter deze vereniging, waarbij activiteiten voor en met gezinnen, in welke vorm ook, centraal staan. Hij verdient een 'Pluim' voor de jarenlange inzet, luisterbereidheid én hulp aan jong en oud.
Team2820vraagt
1 0
lees meer
Bonheidansfestival
Het Bonheidansfestival bestaat al 45 jaar en wordt georganiseerd door De Krekels. Enkel Corona was in staat de 46ste editie tegen te houden. Artiesten uit de hele wereld komen hier optreden en maken van Bonheiden ‘De Wereld, Ons Dorp’. Ze verblijven bij gastouders, en maken enkele dagen deel uit van het gezin, een uitstekende manier om kennis te maken met andere culturen. Dit festival draait volledig op vrijwilligers en ook de leden van De Krekels treden op voor een groot eigen publiek samen met de buitenlandse gasten. Het Bonheidansfestival heeft daardoor reeds vele jaren een gemeenschapsvormende functie en verdient daarvoor de Pluim.
Team2820vraagt
3 1
lees meer
Fien Leysen
Jong talent van eigen Bonheidense bodem: schrijfster, theatermaakster, videograaf, voice-over, storyteller, …. Ze brengt haar (toneel)projecten op een bijzondere en nieuwe manier. In GC ’t Blikveld speelde reeds ‘Wat niet weg is’. Binnenkort ook ‘Numi Yaldati’ dat reeds speelde in deSingel.
Team2820vraagt
2 3
lees meer
An Vanhentenrijk
An is al jarenlang een vaste waarde in de cultuursector in Bonheiden én ver daarbuiten. Ze verrast steeds met vernieuwende en inspirerende kalligrafie-werken. Haar kennis deelt ze over de hele wereld via online lessen.
Team2820vraagt
1 2
lees meer
Rafaël Van Assche
De drijvende kracht achter Rijmrock! Ook in 2020 heeft hij cultuur naar Bonheiden-Rijmenam kunnen brengen: de corona veilige "vakantie in eigen land" Belpop Bonanza fietstocht i.s.m. BelPop Bonanza (Jan Delvaux en Jimmy Dewit). Op die manier werd de muziekgeschiedenis van Bonheiden-Rijmenam extra in de verf gezet. Hij organiseerde in de periode van de mogelijke toegelaten concerten (met Covid-veilige voorzorgen) op de Dijilendonksite i.s.m. Imaginair fantastische avonden zoals een uitverkochte "La Vie est Riguelle" en een duo concert met "Stefan Dixon" (Zuid-Afrikaanse artiest met zijn AfriVlaams show) + een soloshow van Frank Vander linden.
Team2820vraagt
1 0
lees meer
Gezinsbond Rijmenam
De Gezinsbond Rijmenam is er voor alle gezinnen in Rijmenam ... op 1 april 2021 al 100 jaar ! Ze mogen op de gezinsbond rekenen, in elke levensfase. Van geboorte tot diploma-uitreiking. En van kersvers ouderschap tot supertrots grootouderschap. Dag in dag uit werken we aan een gezinsvriendelijke samenleving. Vanuit de visie van de Gezinsbond, ijvert ook afdeling Rijmenam voor blijvende erkenning en waardering van het gezin als hoeksteen van onze samenleving.
Team2820vraagt
0 0
lees meer
Marlies Verdoodt
Een dochter in het taalspoor van haar vader. Maar ... ze neemt haar eigen spoor. Haar prachtige woorden en teksten spreken voor zich.
Team2820vraagt
2 4
lees meer
Willy Troch
Geëngageerd lid van Dichters2820 waarvoor hij o.a. d website verzorgt. Zijn mooie gedichten raken je ziel.
Team2820vraagt
3 0
lees meer
Chris Vanderweyen
Chris heeft in moeilijke corona-tijden in het najaar 2020 een prachtige en succesvolle tentoonstelling gehad in GC 't Blikveld. Hij is al jaren actief als kunstenaar - voornamelijk in fotografie, vaak gecombineerd met schildertechnieken.
Team2820vraagt
2 3
lees meer
Tina De Bruyn
Corona houdt Tina De Bruyn als lesgeefster Aquarel niet tegen om haar leerlingen vanop afstand en met de nodige mediatools te blijven motiveren om prachtige aquarelwerken te maken.
Team2820vraagt
0 1
lees meer