Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Telefonische hulplijn voor psychische steun

“WE MIND”: TELEFONISCHE HULPLIJN VOOR PSYCHISCHE STEUN

Oekraïense vluchtelingen die nood hebben aan psychische ondersteuning kunnen terecht bij Solentra via de infolijn van Vluchtelingwerk Vlaanderen. Deze infolijn bundelt de krachten van Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Orbit vzw en Solentra en geeft antwoorden op een waaier van vragen over opvang, integratie en psychologische begeleiding van vluchtelingen en asielzoekers. Zo verzekeren we één aanspreekpunt voor Oekraïense vluchtelingen en houden we de drempel voor toegang tot informatie en ondersteuning zo laag mogelijk. Ook burgers die Oekraïners opvangen kunnen er met hun vragen terecht. Oekraïners worden geholpen in hun eigen taal.

WAT?

Via de infolijn van Vluchtelingenwerk Vlaanderen kunnen vluchtelingen een afspraak maken voor een gesprek met een van onze hulpverleners. Behalve een luisterend oor bieden onze hulpverleners tips en oefeningen om stress te verminderen en de veerkracht aan te spreken. Het gesprek verloopt in het Oekraïens (via een Oekraïense hulpverlener of tolk).

HOE WERKT HET?

Contacteer de infolijn (elke werkdag bereikbaar van 9u tot 12u30):

  • In- het Engels en Nederlands: 02 225 44 11
  • In het Oekraïens: 02 225 44 21

Je krijgt een afspraak met een van onze hulpverleners voor psychologische ondersteuning. Het gesprek verloopt in het Oekraïens (via een Oekraïense hulpverlener of via een tolk).

Meer info vind je hier.

Deel op facebook
Deel op twitter